• Landelijk project Jonge Jury en Read2Me

Landelijk project Jonge Jury en Read2Me

Al jaren doen we mee aan het landelijke project ‘Jonge jury’ en ‘Read2Me’. Alle brugklasleerlingen van basis/kader tot en met gymnasium/atheneum lezen in hun eigen klas voor uit een Jonge Jury -boek. Dit voorlezen heet Read2Me.

In principe is dat een boek, dat in 2020 is uitgekomen. Aangezien we zoveel enthousiaste lezers hebben, mogen ze ook uit boeken lezen die eerder voor de Jonge Jury genomineerd geweest zijn.

 Uit deze voorlezers wordt in iedere klas een winnaar/winnares gekozen. Die vertegenwoordigt zijn/haar klas op de schoolfinale in januari.

Er zijn twee schoolfinales, één voor basis/kader/mavo en één voor havo/vwo/gymnasium. De winnaars daarvan vertegenwoordigen de school in Roosendaal. Dat is pas rond maart 2021.

Daarna mogen de leerlingen stemmen op het boek, dat zij het mooist, spannendst of best vinden.Het boek met de meeste landelijke stemmen wint de prijs van de Jonge Jury. Vorig jaar was dat Match van Buddy Tegenbosch. Hij komt jaarlijks naar onze basis/kaderleerlingen. We verwachten hem 9 december weer.