• Techniekdag

Techniekdag

Op vrijdag 5 maart 2021 organiseren docenten die aangesloten zijn bij Techniektalenten allerlei (online) gastlessen voor hun leerlingen.

Het zal een dag zijn waarbij veel leerlingen van de aangesloten scholen kennismaken met de veelzijdige kanten van techniek.

De betrokken docenten zijn op verschillende creatieve manieren aan de slag gegaan met het organiseren van een leuke gastles. Door de gastlessen te koppelen aan opdrachten, worden de leerlingen uitgedaagd om de wereld eens door een technische bril te bekijken.

Op Munnikenheide College Etten-Leur gaat een aantal leerlingen aan de slag met de ‘7 Werelden van Techniek’ van Jet-Net & TechNet.

Zo ontdekken de leerlingen wat technologie is en wat zijzelf later voor werk kunnen doen in de techniek. Op het Markland College Oudenbosch gaat een aantal leerlingen zorgrobot Felix ontdekken door een gastles van Happybots.

Op de aangesloten scholen zullen verder gastlessen plaatsvinden van o.a. NOA Opleidingsbedrijf Afbouw, Hoppenbrouwers Techniek, Nagelkerke en Bovendonk Hoeven.