• Onderwijsproject snoeproutes

Onderwijsproject snoeproutes

In de Bibliotheek in Oudenbosch presenteerden de eersteklassers O&O op 22 juni hun oplossingen en prototypes om straatafval te voorkomen.

Aansluitend werd hun expositie “Snoeproutes” geopend.

De eersteklassers O&O hebben deelgenomen aan het onderwijsproject “Snoeproutes” van het Natuurpodium. Snoeproutes zijn de fietsroutes van scholieren van en naar school, die duidelijk herkenbaar zijn aan lege blikjes en snoepverpakkingen. Voor buurtbewoners is dit een grote ergernis, het is slecht voor natuur en dieren en het staat hoog op de leefbaarheidsagenda van de gemeente om hier iets aan te doen.

Het project is in april gestart met de workshop Plastic & Recycling om kennis te maken met het onderwerp. Daarna hebben de leerlingen hun snoeproutes in kaart gebracht. Tijdens hun onderzoek hebben ze via een live-verbinding vragen gesteld aan medewerkers van Saver.

Ontwerpbureau Het Proces heeft een workshop gegeven over bewust maken, overtuigen en het ontwerpen van de informatieposter.De gemaakte prototypes en posters zullen als een tijdelijke tentoonstelling te zien zijn in de Bibliotheek West-Brabant in Oudenbosch. Geïnteresseerden kunnen deze vanaf 23 juni bekijken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.