• Project 'Met de monteur op stap!'

Project 'Met de monteur op stap!'

Een aantal leerlingen lopen week 48 mee met een echte monteur. Deze lob-activiteit heet dan ook "Met de monteur op stap".

Leerlingen konden zich opgeven om een dag mee te gaan/mee te draaien met een echte monteur.

Het project draait nu al heel wat jaartjes. De kracht van het project zit hem in het betrekken van de ouders, omdat zij een belangrijk aandeel hebben in het maken van een keuze voor een vervolgopleiding van hun zoon/dochter.

Het is daarom de bedoeling om zowel ouders als leerlingen uit te nodigen voor een informatiebijeenkomst voorafgaand aan de projectweek. Helaas ging de informatieavond bij Curio in Bergen op Zoom niet door i.v.m. covid-19, maar gelukkig konden de leerlingen nog wel mee met een monteur.

Leerlingen konden kiezen uit installatietechniek of elektrotechniek. Onderdelen die ze ook bij hun gekozen profiel PIE (Produceren Installeren en Energie) tegenkomen. Nu is het alleen in 'de echte wereld'. Hopelijk helpt deze lob-activiteit bij het kiezen van een juist profiel, een geschikte vervolgopleiding of een beroep.

Een activiteit waar wij (Markland College Oudenbosch afdeling BGL) altijd aan meedoen en waar we dik tevreden over zijn. Dit jaar liep één van onze leerlingen mee met een monteur en ze moesten wel naar een 'bijzondere klant' (zie foto). Daar moest natuurlijk even een selfie van gemaakt worden. Ra, ra....met wie sta ik op de foto?

Het project is een initiatief van het RBPI Zeeland / West-Brabant en wordt financieel ondersteund door Wij Techniek.

Wij bedanken alle partijen die dit mogelijk hebben gemaakt.