• Lijsttrekkersdebat gemeenteraad
  • Lijsttrekkersdebat gemeenteraad

Lijsttrekkersdebat gemeenteraad

Op 24 februari was er een lijsttrekkersdebat in de Utopiazaal, waarbij de zes politieke partijen alle vertegenwoordigd waren.

De heer Melisse van de VVD, mevrouw Van Beek van Lokaal Halderberge, mevrouw Dirven van het CDA, de heer Wierikx van de WOS, de heer Harteveld van D’66 en mevrouw Van Domburgh van PvdA-Groen Links gaven hun partijvisie en gingen in op de vragen van de examenkandidaten van havo 5 en vwo 6.

De onderwerpen, die aan bod kwamen, waren o.a. Politieke participatie, veiligheid en handhaving en onderwijs. Debatleider, de heer Rovers, leidde het debat in goede banen, met onder andere een scherp oog voor de klok.

Naast een interessante, interactieve discussie kwamen er ook goede ideeën naar voren. Zo kwam er het initiatief om lijsttrekkers en gemeenteraadsleden om gastlessen te komen geven op onze school. Uiteraard mochten de leerlingen aan het slot stemmen wie van de lijsttrekkers zich het best gemanifesteerd hadden. Winnaar werd Thomas Melisse met 50,9%. De WOS en het CDA volgden op ruime achterstand.