• Bezoek Trappenfabriek Vermeulen
  • Bezoek Trappenfabriek Vermeulen

Bezoek Trappenfabriek Vermeulen

Voor de leerlingen van onze stond er woensdag 23 februari een leuk tripje op het programma. De leerlingen van het derdejaars BWI gingen op bezoek bij Trappenfabriek Vermeulen B.V. in Etten-Leur.

Ze keken hun ogen uit en leerden alles over het vak van trappenmaker.

Het familiebedrijf Vermeulen is met 130 man personeel een groot bedrijf te noemen. Of het nu gaat om houten trappen of dat er eentje van staal gemaakt moet worden, bij dit bedrijf ben je op het juiste adres. De leerlingen werden warm ontvangen in de mooie eetruimte met een flesje drinken en een koek of een worstenbroodje. Hierbij kregen ze een uitleg over de rondleiding van algemeen directeur Harry Sep. De leerlingen kregen te horen dat het bedrijf wel 10.000 trappen per jaar produceert en zo’n 40 à 45 van hout per dag. De leerlingen waren zichtbaar onder de indruk en waren klaar om meer van dit bedrijf te zien.

Onder leiding van Kees Mol of Wim Snepvangers gingen de groepen gesplitst op pad. Tijdens de rondleiding kregen de leerlingen uitleg over de verschillende functies die zich binnen het bedrijf bevinden, maar ook over de functies die buiten het bedrijf plaatsvinden zoals bouwtimmerlieden die de trappen op locatie plaatsen. Er konden vragen gesteld worden aan de rondleiders, die op hun beurt ook de leerlingen af en toe probeerden te testen op kennis over het vak. Op die manier ontstond er een leuke en enthousiaste wisselwerking.

De leerlingen keken de ogen uit bij alle verschillende machines die gebruikt worden om de mooie trappen te produceren. Het vakmanschap spatte er hier en daar vanaf, als er weer een werknemer een bepaald trapdeel uit de machine liet komen. Bij het metaalgedeelte van de fabriek was het niet anders. Hier moest iedereen alleen wel goed uitkijken met het bezichtigen van het werk, want in de vlam van een lasapparaat kijken is natuurlijk erg gevaarlijk. Hier maken ze bijvoorbeeld noodtrappen die te zien zijn bij veel grote gebouwen.

Met veel nieuwe informatie en indrukken gingen de leerlingen weer terug naar school. Maar niet zonder een mooie goodiebag van het bedrijf. Een geslaagd en boeiend bezoek aan het familiebedrijf Vermeulen.