Wereldkampioen Freestyle Football


Onze school heeft er een wereldkampioen bij! Jonathan van Rijsbergen uit OGA5 pakte de titel in het Freestyle Football in de categorie Onder 16.

Een groot succes voor Jonathan! Van harte gefeliciteerd!

De toekomst van Freestyle Football blijft rooskleuriger dan ooit: de tweede editie van het WFFA Junior World Championship was opnieuw getuige van de buitengewone kwaliteit van de volgende generatie freestylers, zowel meisjes als jongens, uit alle hoeken van de wereld.

In 2022 bereikte de competitie zijn climax tussen 20 en 21 december met de uitzending van de Wereldfinale. Na een actievol toernooi, met talloze ongelooflijke trucs en buitengewone routines uitgevoerd door meer dan honderd deelnemers uit vijf continenten, selecteerde een elitepanel van juryleden gevormd door Charly Iacono, Paloma P. Mayo en Kitti Szász de beste jonge freestylers, jongen en meisje, op de planeet.

In 2022 zijn de wereldkampioenen onder 16 Isabel Wilkins, uit het Verenigd Koninkrijk, en Jonathan van Rijsbergen, uit Nederland! Beelden van Jonathan zijn te zien vanaf minuut 9.30.