• PlayBack

PlayBack

PlayBack met vier voorstellingen over roken, drugs- en alcoholverslaving sluit schooljaar af

Net voordat de proefwerkweek op onze school van start gaat, kwam PlayBack nog twee dagen voorstellingen verzorgen aan een 8-tal tweedejaars van onze school over het thema 'roken, drugs- en alcoholverslaving'. Vanwege ziekte van een van de acteurs, enige weken geleden, moesten de voorstellingen destijds geannuleerd worden.

Veel jongeren komen in aanraking met drank en/of drugs, experimenteren hoort er bij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden drinken jongeren soms meer dan goed voor hen is. Hoe zeg je ‘nee’ wanneer drank of drugs gebruiken de norm is? Met dit thema geven we jongeren inzicht in zichzelf, elkaar en de invloed die ze op elkaar hebben.

Hot Spot vertelt het verhaal van vier vrienden die samen de verveling verdrijven. Het is een rauw en realistisch verhaal over alcohol & drugs, feesten en over vriendschap, eerlijkheid en zorgen voor elkaar. Want wanneer zeg je ‘nee’ als de rest ‘ja’ zegt? Alex en Jaro zijn goede vrienden en gaan vaak samen op stap. Jaro houdt er niet van om veel te drinken, maar als Alex een fles wodka heeft gescoord, wil hij de avond niet verpesten en drinkt hij toch maar flink mee. Als Joy en Fay, twee vriendinnen, ook mee gaan feesten, wordt het voor de jongens nog lastiger hun grens aan te geven.