• Bezoek aan AM&TS

Bezoek aan AM&TS

Op woensdag 15 november 2023 bracht een aantal leerlingen van onze school een bezoek aan AM&TS Aircraft Maintenance & Training School in Hoogerheide.

Een lob-activiteit voor geïnteresseerde leerlingen uit klas 3 (niveau vmbo basis/kader/GL/TL) en wordt georganiseerd vanuit STO (Sterk Techniekonderwijs / Techniektalenten).

Deze activiteit was alleen voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in vliegtuigtechniek. Ze konden zich inschrijven op eigen initiatief (intrinsieke motivatie). Dat bleek een succes te zijn. Leuke en zinvolle activiteiten op locatie en voldoende ruimte om vragen te stellen en uitleg te krijgen.

Hopelijk helpt deze lob-activiteit bij hun oriëntatie en het uiteindelijk kiezen van een profiel, een passende vervolgopleiding en een toekomstige baan. Sowieso gaaf om hier een keer te zijn. Wie staat er nou naast en onder een F-16 en zit er in een helikopter achter de stuurknuppel...al die knoppen.....en mag er in de cockpit van een vliegtuig zitten en ook nog aan de knoppen draaien.....?!! Vliegtuigjes maken en testen..... teveel om hier allemaal op te noemen.