• Voorleeswedstrijd

Voorleeswedstrijd

Maar liefst elf klassenwinnaars streden maandag 22 januari in de Utopiazaal om de titel 'Voorleeskampioen van 't Markland Oudenbosch'.

Vol enthousiasme en gedreven, maar soms ook wel een beetje zenuwachtig, namen de genomineerden voor de titel plaats in de bekende voorleesstoel. Wat een kwaliteit lieten de leerlingen horen! Een goed tekstbegrip, een prima tempo, goede intonatie en een goed contact met het meegekomen publiek, dat heel stil en geconcentreerd toeluisterde.

De jury, bestaande uit de mediathecaris, mevrouw Van Oossanen, leesambassadrice Femke van Oers en teamleider en docent Nederlands, de heer Van Loon, had een pittige kluif om de winnaar van de voorleeswedstrijd te selecteren. Ondanks het feit, dat veel deelnemers qua prestatie dicht bij elkaar lagen, was de mening van de vakjury unaniem! Sophie Gerdes uit OHV1A werd uitgeroepen tot winnaar van de voorleeswedstrijd. Zij gaat onze school binnenkort vertegenwoordigen op de regionale wedstrijd.

Er was echter goed nieuws voor alle deelnemers: zij kregen allen een aandenken en en boek van 'Er was eens...'. Ook mogen zij mee naar De Dag van de Jonge Jury in Utrecht.