• Beroepenervaringsavond

Beroepenervaringsavond

Donderdag 28 februari was de voorlichting voor de BEA (de BeroepenErvaringsAvond).

Een mooie LOB-activiteit die we elk jaar organiseren voor onze 2ejaars leerlingen (basis, basis/kader, kader/mavo en mavo/havo). Deze activiteit is een samenwerking tussen drie scholen: Het Markland Oudenbosch, Markland Zevenbergen en Curio Prinsentuin.

Op die avond komen verschillende vervolgopleidingen (mbo Curio) iets vertellen over de verschillende domeinen. Naast de voorlichting staat er ook een speeddate met diverse beroepsbeoefenaren op het programma. Tijdens deze speeddate wisselen de leerlingen steeds van gesprekspartner. Tijdens de speeddate kunnen ze allerlei vragen stellen om te ontdekken waarom deze beroepsbeoefenaren hun beroep zo fijn vinden, wat de voordelen, maar ook de nadelen van het beroep zijn.

De voorlichtingen en speeddate helpen om een goed beeld te krijgen, geven inzicht bij het maken van keuzes en geven een beeld van de mogelijkheden die er zijn. Dit kan helpen bij het kiezen van een vakkenpakket, profielkeuze, een stage, een vervolgopleiding of een toekomstig beroep.

De BEA is op woensdag 10 april 2024 en begint om 19.30 uur. Leerlingen kunnen zich tot 14 maart 2024 digitaal inschrijven.