• On stage

On stage

Gisteren 1 maart bezochten onze leerlingen uit leerjaar 3 vmbo kader en mavo het beroepenfeest van Roosendaal On stage.

Wat een feest! Meer dan 280 beroepsbeoefenaars uit allerlei profielen/werkvelden stonden klaar om een match te maken met onze leerlingen. Een schitterende ontvangst! Iedereen klapt voor de leerlingen, een opzwepend muziekje, de burgemeester die voor de leerlingen uit loopt........al die beroepsbeoefenaars, leraren en mentoren die voor je klappen.....Wel een beetje eng....., maar wauw!

Na een welkomstwoordje luidde de gong en mochten de leerlingen op zoek naar een match! Dit verzorgen van een match is op school geoefend d.m.v. een training (hoe start je een gesprek?, hoe geef je een hand etc.?) Wanneer je een match hebt, mag je op donderdag 21 maart een dag meedraaien/meekijken in dat bedrijf of die instelling. Dit is de zogenaamde Doedag.

We hebben veel blije leerlingen gezien. Dit is waar we het voor doen. “Meneer, ik ben zo blij, ik heb een match! Ik droom al heel mijn leven om met een ambulancemedewerker mee te mogen kijken. Dat kan nu! Ik heb een match!" (De leerling laat het paspoort van On stage zien met een matchsticker en de gegevens van de ambulancemedewerker. Het bewijs dat ze een match heeft. Ze loopt weg met een big smile en zegt: "Meneer, echt fijn dat u dit georganiseerd heeft!”

Een prachtige LOB-activiteit! Wat een organisatie! Blij dat we hier als Het Markland Oudenbosch aan mee mogen doen. Volgend jaar doen we weer mee!