• mavo

mavo

In het leshuis mavo wordt lesgegeven aan onze mavoleerlingen en de leerlingen die na het tweede jaar naar de gemengde leerweg (gl) gaan. De mavo duurt vier jaar. Met het diploma kunnen de leerlingen naar het mbo niveau 4 of havo 4.

Gemengde leerweg
De gemengde leerweg is bedoeld voor leerlingen, die op zich weinig moeite hebben met studeren, maar zich ook al gericht willen voorbereiden op bepaalde beroepen. De benaming ‘gemengde leerweg’ betekent dus een vermenging van zowel theoretisch als praktisch onderwijs. De gemengde leerweg ligt qua niveau dicht bij de mavo en begint vanaf leerjaar 3.

In het kader van de vernieuwde beroepsgerichte programma's van het vmbo staat in de gemengde leerweg het profiel Dienstverlening en Producten op het onderwijsprogramma. "Dit profiel is een breed oriënterend profiel en geeft je de mogelijkheid de keuze uit te stellen en je breed te oriënteren op verschillende beroepen. Door het uitvoeren van de allerlei praktijkopdrachten leer je jezelf kennen, ontdek je wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je ook nog graag zou willen doen. Dienstverlening en producten is niet aan een sector of werkveld gebonden. Terwijl je bezig bent, leer je allerlei algemene vaardigheden die in elk beroep nodig zijn."