• Bijzondere technasiumopdracht voor brugklasleerlingen

Bijzondere technasiumopdracht voor brugklasleerlingen

Het brugklasjaar is voor onze vwo'ers en havisten het oriëntatiejaar van het Technasium. Het begint altijd met enkele proefopdrachten; nu gaan de brugklassers echt aan het werk voor een opdrachtgever, namelijk voor Sandal with a story van Stichting Karunalaya. Mevrouw Merianka Lesage van Stichting Karunalaya kwam vorige week en deze week naar onze school om te vertellen over Sandal with a story en om de opdracht te overhandigen: onze leerlingen wordt gevraagd een tablettas te ontwerpen die in het kleine leeratelier in India gemaakt kan worden.

Stichting Karunalaya is een organisatie die zich inzet om het leven voor straatkinderen in India te verbeteren c.q. de kinderen een betere toekomst te geven. Sandal with a story doet dit door te investeren in een educatieproject voor straatkinderen: op dit moment krijgen 70 kinderen vijf dagen per week onderwijs.

Om inkomsten te generen worden in een leeratelier van Thaha in India met de hand tassen, sandalen en omslagen voor notebooks gemaakt, die in Nederland worden verkocht. De producten worden gemaakt van Waste Leather oftewel restanten leer afkomstig uit de leerindustrie. "Wat de producten, zoals de tassen, ook bijzonder maakt, zijn de kralenbandjes die er met een haakje aan bevestigd kunnen worden. De kralenbandjes worden gemaakt door pavement dwellers. Dat zijn vrouwen die normaliter op straat leven en afval verzamelen. Met het maken van mooie kralenbandjes kunnen ze een stukje inkomen generen; het project bundelt de krachten met en van vrouwen," aldus mevrouw Lesage.

Onze leerlingen gaan nu aan de slag. Wanneer mogelijk zal de tablettas ook daadwerkelijk gemaakt gaan worden door en voor Sandal with a story!

> In beeld