• In actie voor Serious Request!

In actie voor Serious Request!

Bij het Markland College Oudenbosch staan alle goede doelen activiteiten die dit kalenderjaar worden gehouden in het teken van Serious Request: daar gaan alle opbrengsten naar toe! Wat we doen op een rijtje:

Voor de zomervakantie is door de (toen) leerlingen van klas 1 en 2 van de beroepsgerichte leerwegen een goede doelenmarkt gehouden voor SeriousRequest. 

Kerstmarkt
Donderdag 22 december wordt in het Markland College Oudenbosch van 16.00 tot 18.30 uur een kerstmarkt gehouden. De leerlingen van mavo 2 en havo 3 gaan producten verkopen in het kader van het programma YES! van Jong Ondernemen.  De leerlingen van vwo 3 verkopen als vanouds eten en drinken in het teken van de kerstsfeer.
Kristianne Valk, Emi Prins, Yasmina Boukala, Julian Bos en Sander Vogelaars (allen mavo 2) vertellen:“We verkopen van alles, kaarsen, tassen, zaklampen, noodhamers, handschoenen voor de telefoon, powerbanks om telefoons op te laden en nog veel meer”.
Het mes snijdt, zoals zo vaak, aan twee kanten. In de lessen economie van de heer Schouwenaars worden de leerlingen vakkundig voorbereid op dit project. Ook andere docenten, de heer Witvoet en de heer Van Beers, besteden in hun lessen aandacht aan dit project. Kristianne: “Dit is echt een heel leuke opdracht, je leert er veel van”. En Emi: “Je leert commercieel denken”. De leerlingen moeten immers inkopen tegen een zo laag mogelijke prijs, reclame maken voor hun producten en daarna verkopen, uiteraard voor meer dan de inkoopprijs. Alle opbrengsten komen namelijk ten goede aan Serious Request.
Iedereen is van harte welkom op de kerstmarkt, ingang via entreegebouw aan  Pagnevaartweg 5, Oudenbosch.

Filmfestival
Donderdag 22 december staat er voor de leerlingen uit de klassen 3 en 4 van de beroepsgerichte leerwegen een filmfestival op het programma. De gehele dag door worden er films vertoond in de Utopiazaal, in de gymzaal en een lokaal: gekozen kan worden uit zes films

Bewegen
Vrijdag 23 december, de dag voor de kerstvakantie, gaan leerlingen van mavo klas 3 en klas 4 's morgens dansen, zaalvoetballen of basketballen: sportieve activiteiten waarvoor zij zich laten sponsoren. 

Sponsorwandeltocht
Tevens gaan 52 leerlingen en vier docenten vrijdag gesponsord wandelen om een cheque waarop de (geschatte) opbrengst persoonlijk af te leveren bij het Glazen Huis. 
De eerstejaars leerlingen van de mavo wandelen ook, maar dan in de Hoevense Beemden.

Lootjes en foto’s
De brugklasleerlingen van de beroepsgerichte leerwegen verkopen thuis lootjes en vrijdag 23 december houden ze, onder het genot van een heerlijke lunch, een loting. De leerlingen van de klassen 2 van de beroepsgerichte leerwegen hebben op een ludieke manier kerstfoto’s gemaakt, die ze thuis verkopen

Kerstquiz
Voor de eerstejaars leerlingen van het vwo en havo staat vrijdagmorgen 23 december een kerstquiz op het programma. Daarnaast gaan ze kerstdecoraties maken. 

Versnapering
De tweedejaars leerlingen van het vwo en havo worden vrijdag 23 december om 9.00 uur in de Utopiazaal verwacht voor de film The secret life of pets. Tijdens de pauze kunnen leerlingen tegen een kleine vergoeding versnaperingen kopen. 
 
Santa Run
Alle leerlingen van het vwo en havo kunnen vrijdag om 11.00 uur deelnemen aan de Santa Run, die rond de school wordt gelopen.