• Khalid Boudou sleurt leerlingen mee het verhaal in

Khalid Boudou sleurt leerlingen mee het verhaal in

“Als bijbaantje bemande ik in een restaurant de ijscorner en keek van daaruit rechtstreeks de keuken in en zag daar de verschillende visies en relaties. Dat bijbaantje heeft uiteindelijk geleid tot het boek Schnitzelparadijs,” aldus Khalid Boudou maandag 15 mei. De schrijver was naar onze school gekomen om, zoals hij het zelf zei, de derdejaars van het vwo en havo ‘mee te sleuren het verhaal in’.

Hij deed dat tijdens zijn interactieve lezing door de leerlingen onder meer te vertellen over hoe verschillende boeken tot stand zijn gekomen, ze vragen te stellen en door ze zelf te laten lezen.

Op de vraag hoe lang hij erover doet een boek te schrijven, antwoordde Khalid Boudou:“De ene keer moet je veel achtertergrondinformatie verzamelen. De andere keer niet. En ook inspiratie speelt een belangrijke rol. Neem het boek President, daar heb ik een jaar over gedaan, terwijl het boek Pizza Maffia in twee weken tijd is geschreven. Ik praat regelmatig met een klas en toen ging het over oorlog, ruzie, familie, wraak, liefde en dat gaf zoveel inspiratie dat ik thuis ben gekomen en twee weken lang non-stop heb geschreven.”

> In beeld