• Oud-leerlingen laten weten

Oud-leerlingen laten weten

Wat zijn onze leerlingen gaan doen wanneer ze met het diploma op zak onze school hebben verlaten, hoe ervaren ze de vervolgopleiding en hoe kijken ze terug op het Markland College? Donderdag 15 juni lieten 10 oud-leerlingen van de afdeling consumptief van de beroepsgerichte leerwegen dit weten tijdens de gezellige terugkommiddag op onze school.

Vorig schooljaar hebben de oud-leerlingen met succes hun middelbare schooltijd afgerond;  daarna zijn negen leerlingen een BOL/BBL-opleiding gaan doen voor kok, bakker, slager, ict-er, in de metaal of bij het CIOS en is één leerling is meteen fulltime gaan werken.

De oud-leerlingen laten weten dat de vakken HTRV, wiskunde, praktijklessen, gym en Nederlands in hun vervolgopleiding goed van pas komen en dat ze hun nieuwe opleiding leuk vinden vanwege onder meer de uitdaging, het zelfstandig werken of feit dat men erbij werkt.

Op de vraag of ze bij onze school goed en genoeg zijn voorgelicht over de opleiding die ze nu volgen, antwoordt 100% ja en, - ook heel leuk om te horen/lezen - , de oud-leerlingen kijken met tevredenheid terug op het Markland College en hebben het er naar hun zin gehad: het lesgeven krijgt gemiddeld een 7,3 en gezelligheid een 8,5!