• Welkom aan onze nieuwe brugklasleerlingen

Welkom aan onze nieuwe brugklasleerlingen

Vandaag, woensdag 28 juni, hebben alle nieuwe brugklassers van het Markland College Oudenbosch kennisgemaakt met hun nieuwe school!

Na de intake in de Utopiafoyer, waar alle leerlingen een kaartje in een specifieke kleur, met de letter van hun klas erop, kregen, gingen ze naar de zaal ernaast. In een bomvolle Utopiazaal heette meneer De Pijper, namens alle teamleiders en mentoren, de leerlingen van groep 8 van harte welkom.

Nadat de nieuwe brugklassers ook nog een introductiefilm over het Markland College bekeken hadden, werden ze door hun mentor meegenomen voor een nadere introductie. Tijdens die introductie werden alle leerlingen op 'de gevoelige plaat' vastgelegd, zodat alle docenten in augustus weten welk gezicht bij welke naam hoort.

De mentoren namen een uurtje de tijd om met de leerlingen de belangrijkste zaken voor het nieuwe schooljaar te bespreken. Bij de leerlingen van mavo, havo en vwo werd ook het gebruik van de tablet nader toegelicht.

Voordat de leerlingen weer naar huis vertrokken, kregen ze nog een fraaie tas met pen mee. Bovendien de beroemde envelop om de boeken bij Van Dijk te kunnen bestellen.

Wij heten al onze nieuwe brugklassers van harte welkom en hopen, dat ze een leuke en leerzame periode op onze school tegemoet gaan!

> In beeld