• Lezen gaat leven met een auteursbezoek

Lezen gaat leven met een auteursbezoek

Het Markland College Oudenbosch is meer dan een diploma alleen: om literatuur onder de aandacht van leerlingen te brengen en leerlingen enthousiast te maken voor het lezen van boeken, organiseert het mediatheekteam van de school in samenwerking met de sectie Nederlands het gehele schooljaar door tal van activiteiten. Zo worden er voor de verschillende leerjaren schrijvers uitgenodigd een lezing te komen geven op school.

In het kader van Literatour bijt schrijver Abdelkader Benali donderdag 21 september het spits af met een lezing voor de leerlingen van 4 havo en vwo en 5.

In de Kinderboekenweek wordt op donderdag 12 oktober voor alle brugklasleerlingen het Kinderboekenfeest gehouden: deze dag komt schrijver Bies van Ede naar het Markland College Oudenbosch.

Dinsdag 28 november vertelt auteur Tanja de Jonge aan de leerlingen van de klassen 2 van de mavo en beroepsgerichte leerwegen alles over haar boeken en leven als schrijfster. Dit gebeurt in het kader van Nederland Leest junior.

In de maand februari wordt voor de tweedejaars van mavo, havo en vwo Markland Literatuur gehouden met dit schooljaar als thema ‘Schone kleding’. Voor deze dag komen er auteurs en een illustrator naar het Markland College Oudenbosch en kunnen de leerlingen deelnemen aan een workshop.

Voor de examenkandidaten van 5 havo komt donderdag 8 maart schrijver Jaap Robben naar Oudenbosch; schrijver Ernest van de Kwast sluit maandag 16 april de reeks lezingen af met een lezing voor de leerlingen van de klassen 3 van het havo en vwo.