• Mediatheek zoekt vrijwilligers

Mediatheek zoekt vrijwilligers

Het Markland College Oudenbosch is dringend op zoek naar vrijwilligers die deel uit willen maken van het mediatheekteam van de school! Heeft u tijd? Werkt u graag met jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar en bent u computervaardig?

De mediatheek is de huiskamer van de school, waar een ander klimaat heerst dan in de klas. Leerlingen kunnen hier buiten een lessituatie lezen, werken of zomaar even zitten. Er heerst een prettige sfeer waarin leerlingen zich thuis voelen.

Om het belangrijke werk van de mediatheek goed te kunnen doen, zijn er veel vrijwilligers nodig. Heeft u tijd, werkt u graag met jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar en bent u computervaardig? Neem dan contact op met de mediathecaris van onze school, Judith van Oossanen, telefoon 0165-390390, e-mail jc.v.oossanen@markland.nl. Ook voor meer informatie kunt u met haar contact opnemen.

Het vrijwilligerswerk omvat twintigdagdelen per week en u mag natuurlijk zelf aangeven of u één of meerdere dagdelen wilt komen. Het morgendagdeel is van 08.30 tot 12.30 uur en het middagdagdeel van 12.30 tot 16.00 uur.

Het werk bestaat voornamelijk uit het uitlenen van boeken en aanwijzen van werkplekken. Ook zullen de leerlingen weleens geholpen moeten worden met eenvoudige digitale handelingen in office. Daarnaast zijn er in de mediatheek altijd klusjes als een tentoonstelling verzorgen, leesbevorderingsprojecten ondersteunen, maar ook lichte administratieve werkzaamheden of het verzorgen van de materialen.