• Gouden Schoolkantine Schaal!

Gouden Schoolkantine Schaal!

Markland Oudenbosch heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Het Markland College Oudenbosch heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van watertappunten en waterkannen op de balie. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. “Gezond kan ook heel lekker zijn”, aldus Ank van Rens, hoofd bedrijfsvoering.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. “Zien eten, doet eten”, aldus Monique Roks, de altijd vriendelijke medewerkster van de schoolkantine in Oudenbosch. “We hebben verse, bruine broodjes met zalm, carpaccio, mozzarella, geitenkaas, daarnaast panini’s en altijd een aanbod van vers fruit”.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine