• Donderdag 21 december Kerstmarkt!

Donderdag 21 december Kerstmarkt!

Op donderdag 21 december wordt bij het Markland College Oudenbosch van 16.00 tot 18.30 uur de kerstmarkt voor het goede doel gehouden. Onze leerlingen van mavo 2 en havo 3  gaan producten verkopen in het kader van het programma YES! van Jong Ondernemen. Het aanbod van producten is heel divers: fleece dekens, markeerstiften, touch glove handschoenen, sleutelhangers, kerstspullen, enzovoort. De leerlingen van vwo 3 verkopen eten en drinken in het teken van de kerstsfeer.
Het goede doel is dit jaar Stichting Vrienden van Paulus, de stichting die zich inzet om armoede te bestrijden in de gemeente Halderberge.

Het mes snijdt, zoals zo vaak, aan twee kanten. In de lessen economie van docenten mevrouw Daelman, meneer Witvoet en meneer Schouwenaars worden de leerlingen vakkundig voorbereid op dit project. Sofie Sprenkels en Boris Priester uit klas OM2B hadden tijdens het ondernemersontbijt op 29 november jl. het project al toegelicht. Voor Boris is het project geslaagd “als klanten tevreden zijn over hun product” en voor Sofie is het geslaagd “als we genoeg hebben verkocht en geld overhouden voor het goede doel”. De leerlingen moeten immers inkopen tegen een zo laag mogelijke prijs, reclame maken voor hun producten en daarna verkopen, uiteraard voor meer dan de inkoopprijs. Alle opbrengsten komen namelijk ten goede aan de  Stichting Vrienden van Paulus.

Iedereen is op donderdag 21 december van 16.00 tot 18.30 uur van harte welkom op de kerstmarkt die gehouden wordt in het Markland College Oudenbosch, ingang Pagnevaartweg 5, Oudenbosch.