• Filmavond oudercommissie Markland Oudenbosch: Huisvrouwen Bestaan Niet

Filmavond oudercommissie Markland Oudenbosch: Huisvrouwen Bestaan Niet


Ook dit schooljaar heeft de oudercommissie van het Markland College Oudenbosch voor ouders van de leerlingen van het Markland Oudenbosch een gezellige filmavond op het programma staan! Vrijdag 26 januari wordt in de Utopiazaal de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet vertoond en vanaf vrijdag 19 januari a.s. kan door de zoon of dochter een gratis toegangsbewijs (maximaal twee) bij de conciërges of in de mediatheek worden afgehaald!

In de komedie Huisvrouwen Bestaan niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren.

Gijsje is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Hun bohémienne moeder Loes heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Hiervoor moet zij zich met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’; een opdracht die meer teweegbrengt dan de drie dames ooit hadden gedacht.

Genre: komedie I Regie: Aniëlle Webster I Cast: Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten, Loes Luca, Jim Bakkum, Waldemar Torenstra, Kay Greidanis, Victoria Koblenko, Leo Alkemade, e.a. I Speelduur: 103 minuten

Huisvrouwen Bestaan Niet, vrijdag 26 januari 2018 Utopiazaal Markland College Oudenbosch, Pagnevaartweg 5, Oudenbosch. Aanvang 20.15 uur. (U bent vanaf 19.30 uur welkom voor een kopie koffie of thee in de Utopiafoyer.).

De filmavond wordt gehouden in samenwerking met Filmtheater Fanfare en de cultuurcommissie van het Markland College Oudenbosch.