• Gouden Schoolkantine Schaal 2018!

Gouden Schoolkantine Schaal 2018!

Omdat onze schoolkantines gezond zijn ingericht, heeft het Markland College Oudenbosch een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend! 
Er is hard gewerkt om de kantines gezonder te maken en nu staan een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod centraal: gezonde broodjes en fruit; tevens is er altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt. Doel van dit aanbod is dat het de leerlingen verleidt gezonder te kiezen!

Onze school heeft de kantines gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: "Jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen."

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine