• Naar scholenbijeenkomst TotallyTraffic

Naar scholenbijeenkomst TotallyTraffic

Woensdag 21 februari reizen Joy Zheng, Yvet Zegers en Elise Voll uit OGA1V af naar 's-Hertogenbosch waar deze dag de scholenbijeenkomst van TotallyTraffic wordt gehouden. Onze leerlingen zijn uitgenodigd te laten zien hoe zij aan de opdracht voor de Mobility Challenge, georganiseerd door de provincie Noord-Brabant, hebben gewerkt.  (Hun idee eindigde in 2017 bij de beste drie!).

De ‘challenge’ zette scholen en leerlingen aan het denken over de toekomst van mobiliteit. Hoe verwacht de volgende generatie in 2030 naar school of naar werk te gaan? Leerlingen werden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan en hun toekomstideeën zelf vorm te geven. I

Uit alle inzendingen werden er drie genomineerd voor de slotbijeenkomst en wij behoorden bij de drie genomineerden! Op woensdag 25 oktober werd een jaar lang maatschappelijke dialoog over de toekomst van mobiliteit afgesloten. Circa honderd inwoners, professionals en bestuurders bekeken de presentaties van de genomineerde kandidaten en stemden op wat volgens hen ‘het beste idee’ was. Hoewel wij niet hebben gewonnen, was het een zeer leerzame ervaring en eer om bij de beste drie te horen!

> Het filmpje van de slotbijeenkomst