• Voorronde Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje! Maryam Ismael door naar de finale!

Voorronde Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje! Maryam Ismael door naar de finale!

Omroep Brabant gaat voor de 22-ste keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Vandaag, dinsdag 20 februari, werd de voorronde gehouden voor thuisbakkers en leerlingen van het mbo en vmbo. Plaats van handeling: onze school! Vanmorgen tussen tien en twaalf uur kwamen thuisbakkers en leerlingen van het mbo en vmbo (ook vier leerlingen van onze school!) worstenbroodjes afgeven en maakte Omroep Brabant opnames van het prachtige evenement!
Aan het begin van de middag gingen de genummerde dozen met worstenbroodjes naar het restaurant waar ze uitvoerig werden gekeurd! Vanavond kwam de uitslag en onze leerlinge Maryam Ismael uit klas OKL4HBR (die 's morgens nog geïnterviewd werd) is door naar de finale! Van harte gefeliciteerd en veel succes!
> De dag in beeld

Van de website van Omroep Brabant:

Amateurs
Leerlingen van het vmbo en het mbo en de thuisbakkers leverden dinsdagochtend bij het Markland College in Oudenbosch hun beste versie van het worstenbroodjes tijdens de voorronde in. De jury had het moeilijk met het kiezen van het lekkerste exemplaar en liep al snel een uur achter op schema. 

Van de thuisbakkers strijden de volgende finalisten om de wisselbeker: 
Eline Nagelkerke uit Oudenbosch
Ton Bloemers uit Someren-Eind 
Jos Heerkens uit Berlicum. 

Leerlingen van het vmbo:
Maryam Ismael van het Markland College
Anneke van Seeters leerling van De Rooi Pannen
Zoë van Alebeek leerling van De Rooi Pannen

Studenten mbo:
Bjorn van de Lindeloof van het Cingel College
Stijn van Dongen van het Cingel College
Maaike Roelen van het Cingel College

(> De website)

De wedstrijd Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt in samenwerking met Omroep Brabant georganiseerd door Scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College, NBOV (Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging) en het Markland College Oudenbosch.