• Donderdag 24 mei Anglia-examen! Aanmelden kan tot 6 april

Donderdag 24 mei Anglia-examen! Aanmelden kan tot 6 april

Op donderdagavond 24 mei kunnen de leerlingen van het Markland College Oudenbosch weer meedoen aan het Anglia-examen. Dat is het Engelstalig examen, dat op tien verschillende niveaus wordt afgenomen.
Het examen wordt over de hele wereld gemaakt: in Nederland voor de 22ste keer; het Markland College Oudenbosch doet al voor de 21e keer mee!
Onlangs is naar alle leerlingen een brief gemaild waarin een link naar het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met donderdag 5 april!

Het examen wordt op school door de leerlingen gemaakt en in Engeland op het Chichester College nagekeken. Het examen bestaat uit een luistergedeelte, een leesgedeelte en een schrijfgedeelte.

Net voor de zomervakantie zal de uitslag binnenkomen. Dat betekent dat dat diploma-uitreiking na de zomervakantie zal plaatsvinden. Docent Engels, meneer Broeren,: "We maken daar uiteraard weer een leuk feestje van voor de geslaagden en andere belangstellenden!"

Het niveau waarop een leerling meedoet, wordt in overleg met de docent Engels bepaald. De leerling kan één of meerdere proefexamens maken en er zijn kandidaten die al meerdere jaren meedoen, steeds op een hoger niveau!

Meneer Broeren: "Het examen moet gezien worden als een aanvulling op het normale programma voor het vak Engels. Het hoogste niveau van het Anglia-examen, Masters, geeft toegang tot een groot aantal Britse universiteiten."

Het Markland College Oudenbosch biedt ook ouders, oud-leerlingen en andere belangstellenden de mogelijkheid om mee te doen.