• Auteur Jaap Robben op bezoek

Auteur Jaap Robben op bezoek

Altijd als Jaap Robben op en neer fietste tussen Oosterhout, waar hij woonde en Breda, waar hij op de middelbare school zat, bedacht hij onderweg vaak grapjes of zinnetjes die hij gehoord had en dan verzon hij er nog wat dingen bij, omdat het dan leuker klonk en die schreef hij dan later thuis op en dat leken al wel gedichtjes. Nog steeds haalt hij zijn inspiratie uit alles: uit het alledaagse, films, schilderijen, bij het wakker worden, op bezoek bij ons op school. Hij heeft een voorkeur om te schrijven over het ongemakkelijke, over daar waar het schuurt. Schaamte ziet hij als een van de betrouwbaarste gevoelens. Hij zoekt graag de grens op.
Zeven examenleerlingen havo 5 gingen donderdag 8 maart met de schrijver/dichter/theatermaker in gesprek aan de hand van vragen die ze samen met hun klasgenoten bedacht hadden.

Wat vindt u het belangrijkste om een boek interessant te maken? Had u het grote succes bij Birk verwacht en hoe verklaart u het? Komen er persoonlijke zaken in het boek voor? Wat was de rol van de setting? Welke schrijvers zijn uw voorbeelden?

In de schoolexamenweek gaan de leerlingen over het bezoek en boek Birk schrijven. Inspiratie genoeg nu!
> In beeld