• Gevarieerd excursieprogramma voor leerlingen mavo 3

Gevarieerd excursieprogramma voor leerlingen mavo 3

In het kader van een project waarbij de vakken economie en aardrijkskunde samenwerken, gingen op woensdag 14 maart en donderdag 15 maart de leerlingen van respectievelijk OM3B en OM3A naar Rotterdam.

In Rotterdam kregen ze tijdens de rondrit door het havengebied uitleg van een enthousiaste gids die al hun vragen kon beantwoorden.Tevens werd het bedrijf AVR bezocht. Met veiligheidshelm en –bril op luisterden de leerlingen aandachtig naar de uitleg over het verwerken van afval. Hoewel er hier en daar een luchtje aan zat, constateerden ze dat dit bedrijf terecht het motto hanteert 'afval bestaat niet': werkelijk alles wat hier binnenkomt, wordt bewerkt en hergebruikt.

Werd 's morgens het havengebied bezocht, ’s middag stond de binnenstad van Rotterdam op het programma. Ook hier moesten opdrachten worden uitgewerkt en kon er, als er tijd over was, worden geshopt. (Aan de draagtassen te zien, was dit bij de meesten goed gelukt.)

Het laatste onderdeel van het gevarieerde programma bestond uit een vaartocht met de waterbus van de Erasmusbrug naar Ridderkerk. Wie de vele bezienswaardigheden onderweg goed bekeek vanaf het water, kon de vragen van aardrijkskunde met gemak beantwoorden. In Ridderkerk wachtte de bus voor de terugreis naar Oudenbosch!

> De excursie in beeld