• Vijf kandidaten naar Cambridge examen FCE!

Vijf kandidaten naar Cambridge examen FCE!

Ook dit schooljaar doen leerlingen van het Markland College Oudenbosch mee aan het Cambridge examen! Vorig schooljaar deden 11 leerlingen het Cambridge PET-examen (Preliminary niveau = B1) en slaagden allemaal met glans (de helft zelfs op B2-niveau). De 5 kandidaten van dit schooljaar gaan het FCE-examen doen, First Certificate English for Schools oftewel niveau B2.

De leerlingen zijn in het schooljaar 2015-2016 gestart met één lesuur Cambridge English per week. Dit was een extra lesuur Engels naast hun normale programma. Het niveau B2 is normaal gesproken het niveau van een leerling in 4, 5 vwo.
Docent Engels meneer Broeren die ook de lessen Cambridge English geeft:"De vwo-leerlingen die goed of heel goed in Engels zijn, kunnen op onze school kiezen voor Cambridge English, dat in het kader van versterkt taalonderwijs wordt gegeven. De universiteit van Cambridge heeft namelijk al meer dan 100 jaar een afdeling die Engelse taalcursussen en de bijbehorende examens verzorgt. De Cambridge diploma’s van de verschillende niveaus worden international erkend; buitenlandse werkgevers erkennen bv. ADVANCED als garantie voor het vereiste taalniveau voor functies voor hoogopgeleiden. Ook voor toelating tot universitaire studies in het buitenland is het Cambridge diploma belangrijk."

De afgelopen drie schooljaren hebben de leerlingen ontzettend hard gewekt om het B2 – niveau te bereiken. Bij elk niveau horen de onderdelen lees-, schrijf-, luister- en spreekvaardigheid, grammatica en woordenschat en de examens worden afgenomen door de British Council.

De 3e jaars vwo-leerlingen die het examen gaan doen, zijn Romy Braspenning, Kamran Gasimov, Tristan Jahangir, Anne Lazeroms en Stefan Valentijn. Zaterdag 9 juni vindt (in Roosendaal) het mondelinge gedeelte van het examen plaats en dinsdag 12 juni (in Vlissingen) het schriftelijke deel.

Wij wensen de leerlingen heel veel succes.