• Leerlingen worden bij de nieuwbouw betrokken
  • Leerlingen worden bij de nieuwbouw betrokken

Leerlingen worden bij de nieuwbouw betrokken

Dat ook de leerlingen inmiddels bij de nieuwbouw betrokken worden blijkt uit de presentatie tijdens de O&O-lessen. Tijdens deze opdracht heeft een groep leerlingen wekenlang gewerkt aan een ontwerp voor de nieuwbouw. Bij deze opdracht hebben zij nagedacht en ontworpen hoe het nieuwe technasiumlokaal en het nieuwe Binaslokaal eruit zou kunnen gaan zien in de nieuwbouw. Dit alles nauwkeurig op schaal en voldaan aan arbo en overige veiligheidswensen.

In het midden bevinden zich de balie/pitstop en de ruimte voor de TOA’s. De rest van de ruimte wordt ingericht als de werkplaats van het Technasium. Onder de entresol komen de scrapheap, de stoffige en de schone machine.

Met trots presenteren Mitchell, Floor, Stefan en Maartje hun ontwerp van het nieuwe lokaal voor O&O en binask. Na grondig onderzoek bij docenten, TOA’s en leerlingen hebben zij een plan van eisen opgesteld. Om de multifunctionaliteit te benadrukken hebben ze gekozen voor een entresol, waar leerlingen in rust kunnen werken aan hun profielwerkstuk, keuzeproject of meesterproef.

De ruimte links onderin bestaat uit een vaste opstelling met water, elektriciteit en gas. De ruimte rechts onderin is flexibel in te richten.