• Shirley Daelman naar Oeganda

Shirley Daelman naar Oeganda

Op zaterdag 7 juli vertrekt Shirley Daelman, docente economie en dienstverlening & producten, naar Oeganda. Samen met andere Nederlandse en Finse docenten gaat zij 15 dagen aan de slag in het onderwijs: lessen bezoeken, advies geven en natuurlijk ook lesgeven.

Doel van haar bezoek: verbetering van het onderwijs in de ontwikkelingslanden. Daarnaast is het voor haar ook een leermoment.

De reis is van 7 juli t/m 23 juli en deze vindt plaats onder de auspiciën van Edukans. Op de website staat onder andere de volgende informatie over deze reis voor docenten en schoolleiders:

Tijdens de reis staat collegiale ontmoeting en wederzijds leren centraal. We observeren lessen in de klas en bespreken deze met de collega’s uit het land. Verder verzorgen we workshops over bijvoorbeeld activerende didactiek en differentiatie. Je geeft soms zelf ook les (co-teaching). Schoolleiders coachen hun collega’s in het land en verzorgen workshops. Je leert op deze manier het land van een heel andere kant kennen, je ziet niet alleen de lokale gewoonten, manier van leven en werken, maar wordt hier even onderdeel van! Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen en ontmoet inspirerende collega´s die, ondanks de behoorlijke uitdaging van onderwijs in ontwikkelingslanden, zeer enthousiast zijn over hun vak