• Eerste Cambridge FCE-diploma’s uitgereikt op het Markland College in Oudenbosch
  • Eerste Cambridge FCE-diploma’s uitgereikt op het Markland College in Oudenbosch

Eerste Cambridge FCE-diploma’s uitgereikt op het Markland College in Oudenbosch

Op maandagavond 7 september kregen de eerste vijf Marklandleerlingen het Cambridge FCE - diploma uitgereikt.

In 2015 zijn Romy Braspenning, Kamran Gasimov, Tristan Jahangir, Anne Lazaroms en Stefan Valentijn begonnen met Cambridge Engels. Ze volgde naast de reguliere lessen Engels, één lesuur per week extra Cambridge Engels.

Het doel was om in 2018 het PET (Preliminary English for Schools) examen te doen. Aan het begin van schooljaar 2017 - 2018 bleek dat deze leerlingen toen al op dat niveau (B1 - ERK) zaten. Ze besloten te gaan voor FCE - First Certificate English (B2 - ERK).

Na veel extra vocabulary en grammar te hebben gedaan en uitgebreid te hebben geoefend met speaking en listening, deden deze vijf leerlingen op vrijdag 8 juni 2018 de speaking test in Roosendaal en daarna op dinsdag 12 juni de reading,  writing en listening test in Vlissingen.
 
In de zomervakantie kwam de uitslag, alle kandidaten waren geslaagd. Kamran Gasimov was zelfs geslaagd op C1 - niveau.

Een fantastisch resultaat waar de leerlingen en de school trots op mogen zijn! Op maandag 17 september jl. was er daarom een feestelijke diploma-uitreiking waar ook de ouders/verzorgers bij aanwezig waren. De diploma's werden uitgereikt door Johan Vervaart en Rob Broeren. Na het officiële gedeelte waarbij de leerlingen ook nog een Britse vlag kregen omgehangen, was er een gezellig samenzijn.

Nogmaals van harte gefeliciteerd!