Marklandleerlingen uit vwo 5 in Boekenweek Live!Meer dan 1500 scholieren van Friesland tot Noord-Brabant hebben de afgelopen weken het boek ‘Oscar’ van Jan Siebelink gelezen en daar creatieve opdrachten bij gemaakt.

De beste, meest creatieve, origineelste inzendingen werden woensdag 27 maart in de Openbare bibliotheek van Amsterdam getoond in een live-uitzending met de ontroerde boekenweekgeschenkschrijver zelf als gast en een uitbundige Arie Boomsma als presentator.

Hiertussen zaten maar liefst twee fantastische creaties van onze leerlingen uit vwo 5 die het super hebben gedaan. Lars legde prima uit hoe hij en zijn klasgenoten Gavin, Remco, Tristan en Christian de meest treffende passage uit het boek op doek krachtig verbeeld hebben. Vol trots nam Floor enthousiast het woord over de door haar, Tessa, Kirsten en Debby ontworpen bijzondere digitale tekening. Beide kunstwerken zijn na afloop van de uitzending door Jan Siebelink gesigneerd en krijgen een mooie, vaste plek in het lokaal Nederlands, zodat veel leerlingen er nog elke dag van kunnen genieten!

Klik voor meer prachtige foto's op het fotoalbum.