• Klassecontact in OHV1A
  • Klassecontact in OHV1A

Klassecontact in OHV1A

Dankzij KlasseContact kunnen kinderen die langdurig ziek zijn, blijven meedoen met hun klas. Thuis of in het ziekenhuis gebruiken deze kinderen een laptop die verbonden is met een ICT-set in de klas; de ‘KPN Klasgenoot’.

Zo blijven ze in contact met hun klasgenootjes en hoeven ze geen school te missen. KlasseContact zorgt via een mobiele of vaste verbinding dat zieke kinderen met school en klasgenoten worden verbonden. Dankzij deze techniek kunnen zieke leerlingen blijven meedoen aan de lessen en via woord en beeld communiceren. Zelfs een vraag stellen is mogelijk, door virtueel ‘een vinger op te steken’.

Max Martens is leerling van OHV1A. Hij moet om gezondheidsredenen regelmatig lessen missen. Via het ondersteuningsteam van de school is bij KPN Klassecontact aangevraagd, zodat Max thuis toch lessen kan volgen. Op dinsdag 5 november is de apparatuur door een monteur van KPN op school  en bij Max thuis geïnstalleerd en uitgelegd aan 4 klasgenoten. Deze ‘buddies’ zorgen ervoor dat wanneer Max afwezig is, de apparatuur van leslokaal naar leslokaal meegenomen en aangesloten wordt. Zo blijft Max, ook wanneer hij even niet op school is, verbonden met zijn klasgenoten en hoeft hij geen grote leerachterstanden op te lopen.

Max blij, klas blij, ouders blij, mentor blij!