• Beste havo van Noord-Brabant

Beste havo van Noord-Brabant

Markland College Oudenbosch heeft beste havo van Noord-Brabant. Volgens het artikel “Beste scholen 2020” in Elsevier Weekblad van 18 januari 2020 staat de beste school voor havo in Oudenbosch: het Markland College Oudenbosch scoort ‘goed’ in dit gerenommeerde blad.

Elsevier Weekblad geeft op basis van de resultaten aan scholen per afdeling – vmbo, havo en vwo – het predicaat ‘onvoldoende’, ‘voldoende’, ‘goed’ of ‘superschool’.

De scholen zijn beoordeeld op de volgende onderdelen:

-        De onderwijspositie: de positie van leerlingen in klas 3 vergeleken met het advies van de basisschool

-        De onderbouwsnelheid: het percentage leerlingen dat onvertraagd in klas 3 zit

-        Het bovenbouwsucces: het percentage leerlingen dat overgaat en in één keer het diploma haalt

-        De examencijfers: het gemiddeld cijfer van het centraal examen

De cijfers die Elsevier Weekblad gebruikt, komen van de Inspectie. Om te voorkomen dat uitschieters in één jaar een vertekend beeld geven, zijn de scores berekend over de drie meest recente jaren. In totaal heeft Elsevier Weekblad 2453 afdelingen van scholen voor voortgezet onderwijs beoordeeld en hoopt daarmee dat ouders daadwerkelijk inzicht krijgen in de werkelijk behaalde resultaten van de scholen voor voortgezet onderwijs.

Alle afdelingen van het Markland College Oudenbosch: gymnasium, atheneum, havo, mavo en beroepsgerichte leerwegen kader en basis, scoren overigens al jaren boven de norm. Ook de eindexamencijfers zijn dik in orde. In 2019 telde de school de volgende slagingspercentages:

Gymnasium: 100%

Atheneum: 95,2%

Havo: 96,4%

Mavo: 93,9%

Kader: 95,2%

Basis: 93,5%