• Afscheid  mevrouw Maes
  • Afscheid  mevrouw Maes

Afscheid mevrouw Maes

Niet alleen meneer Broeren en meneer Buijs gaan onze school verlaten. Ook mevrouw Maes, een van onze docenten Engels, houdt het voor gezien, na een imposante carrière.

Per 1 augustus a.s. gaat ze met vervroegd, maar volledig, pensioen. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar echtgenoot, die drie jaar geleden afscheid van het Markland nam.

Mevrouw Maes begon in 1979 aan haar eerste onderwijsbaan aan een categorale L.H.N.O. in Oisterwijk. Ondanks haar jonge leeftijd, kreeg ze direct een meer dan volle baan aangeboden. Behalve de eindexamenklassen kreeg ze meteen alles voor haar neus voor zowel Engels als Nederlands.

Mevrouw Maes is altijd in het vmbo werken en heeft zich daar altijd heel goed bij gevoeld. In februari 1995 startte mevrouw Maes op de lts in Oudenbosch. Zij was destijds de enige vrouwelijke collega in een groot mannengezelschap, die het langer dan een schooljaar volhield. Tot op de dag van vandaag staat zij 'haar mannetje' in de lessen Engels.

Maar na vandaag is haar onderwijscarrière voorbij. Mevrouw Maes kreeg van haar direct-leidinggevende, teamleider Van Loon, als blijk van waardering voor het vele werk, dat zij in al die jaren geleverd heeft, een fraai boeket overhandigd. Het echte afscheid komt pas later dit kalenderjaar, wanneer er mee ruimte geboden wordt, in verband met de RIVM-maatregelen, voor een waardig afscheid van mevrouw Maes.